Dit is de planning van het hoger beroep tegen Shell

Op 13 december 2021 hebben we met de advocaten van Shell de planning en de randvoorwaarden van het hoger beroep van de Klimaatzaak besproken. Op deze pagina lees je hoe die planning eruit ziet en wanneer we verwachten dat het hoger beroep plaats zal vinden.

22 maart 2022: grieven Shell

In de grieven legt Shell uit wat de bezwaren zijn tegen de uitspraak van de rechter. Shell zei eerder, op zijn website en in de media, in hoger beroep te gaan. Het bedrijf vindt dat Shell al genoeg doet om gevaarlijke klimaatverandering te voorkomen. Ook zei Shell-baas Ben van Beurden:"We gaan in beroep omdat een rechterlijke uitspraak tegen één enkel bedrijf niet effectief is."

65629scr_e2dc9efafd9ede7.jpg

Medewerkers van Milieudefensie wijzen hun eigen naam aan op gigantische dagvaarding

18 oktober 2022: memorie van antwoord Milieudefensie

In de memorie van antwoord geven wij onze reactie op de bezwaren. Wij kunnen nu al verklappen dat Shell bij lange na niet genoeg doet. Met het huidige beleid komt het bedrijf niet eens in de buurt  van de eis van de rechter; namelijk 45%
CO2-reductie voor 2030.

April 2024: hoorzittingen

De hoorzittingen in het hoger beroep vinden naar verwachting plaats op 2, 3, 4 en 12 april in 2024.  De uitspraak verwachten we zo'n 5 maanden na de hoorzittingen. Zodra we meer nieuws hebben, delen we het hier.

Wat gaat Milieudefensie nu doen?

Wij duiken opnieuw de boeken, de wetenschap en de jaarverslagen van Shell in om onder andere te bewijzen dat Shell niet snel genoeg vergroend.

Help je ons opnieuw?

Rechtszaken tegen miljardenbedrijven als Shell kosten veel geld. Gelukkig is het ons tot nu toe gelukt om de kosten van Klimaatzaak te betalen, met dank aan donaties van mensen zoals jij. Daar zijn we ontzettend blij mee. Help jij ons (weer) mee om nog een keer te winnen van Shell? Steun onze rechtszaak met een donatie voor de voorbereidingen van het hoger beroep!

Word mede-eiser in onze Klimaatzaak tegen ING

Wij klagen ING aan in een baanbrekende nieuwe Klimaatzaak. Nooit eerder werd een bank in Nederland aangeklaagd omdat zijn klimaatbeleid tekortschiet. En jij kan meedoen. Sluit je aan bij deze nieuwe rechtszaak en word mede-eiser.

Loading...